Radončić: Vjerovatno ću biti novi ministar sigurnosti BiH, Muslimović neće moći proći ulicom od patriota...

Nastup predsjednika SBB-a

Radončić: Vjerovatno ću biti novi ministar sigurnosti BiH, Muslimović neće moći proći ulicom od patriota...

07.12.2019 - 21:15
Politika

Predsjednik SBB-a, Fahrudin Radončić, večeras je gostovao u dnevniku voditelja Senada Hadžifejzovića sa kojim je razgovarao o više političkih i društvenih tema. Na pitanje da li je on novi ministar sigurnosti BiH, Radončić je odgovorio da je "vjerovatnije da će biti, nego da neće biti" ali i dodao da još definitivno nije odlučio. Radončić je govorio i o političkim problemima u BiH, odnosima sa predsjednicima SDA i DF-a, stanju u Vladi KS, njegovom odgovoru na aferu koju mu je podmetnuo četnički špijun i KOS-ov prljavi obavještajac, Fikret Muslimović...

Fahrudin Radončić

O nedavnom razgovoru sa predsjednicima SDa i DF-a, u sarajevskom hotelu Bristol, Radončić kaže da su razgovori teški i konstuktivni, te dodaje da između nacionalnih stranaka, kao što su SDA, HDZ i SNSD, ima potrebe da postoji politički cement, stranka koja će, kao SBB, biti vezivno tkivo.

Govoreći o aktuelnom političkom momentu, Radončić je kazao da je situacija u BiH izuzetno teška, ali da ne očekuje da bi predsjednik SNSD-a ,Milorad Dodik, iako ima snažne poluge vlasti na svim nivoima, ušao u avanturu rušenja države BiH jer Dodik "zna šta bi se tada desilo".

U vezi Vlade KS, Prve transverzale, afere "helikopter" i ponašanju ministra Harisa Bašića, Radončić je izjavio da je džentlmenski dao Vladi KS godinu dana da pokrenu neki konkretan posao, da je jedino zadovoljan, iz redova koalicionih stranaka, radom ministra Štete iz SDP-a, te da još uvijek nije pokrenut nijedan veliki projekat u Kantonu Sarajevo. Dodao je da Vlada KS, dok je SBB u njoj, neće kupovati helipoter za 40 miliona KM jer on "zna koliko to košta" ali i šta bi se sa tolikim novcem, bolje, moglo uraditi.

Predsjednik SBB-a je dodao da je iznenađen izjavom ministra privrede KS, Harisa Bašića, koji je na Facebook-u napisao "da se Radončić o Vladi KS pita ko anjegova rahmetli nana". Radončić je odgovorio da je to primitivno ponašanje te da bi se moglo dogoditi d,a do Nove godine, Radončić uzme mušutluk tom ministru da Vlada KS više ne postoji.

Kada je u pitanju nova tzv. "knjiga", odnosno podmetnuti pamflet u medijima, iza kojeg stoji, tvrdi Radončić, četnički špijun i KOS-ovac Fikret Muslimović, Radončić kaže da će tri toma o djelovanju KOS-a i Muslimovića u BiH napraviti situaciju da "Muslimović više neće moći da prođe ulicom".

"Napao je najuglednije patriote države, od Sefera Halilovića, Rasima Delića, Nasera Orića, sve Bošnjake je prijavljvao predsjedniku Izetbegoviću" - podsjeća Radončić na prljavi špijunski opus Muslimovića.

 

Izvor: 
BNN.ba