Prof.dr. Sead Avdić, kandidat je BPS-a za gradonačelnika Tuzle

Izbori 2020

Prof.dr. Sead Avdić, kandidat je BPS-a za gradonačelnika Tuzle

18.08.2020 - 13:40
Politika

Profesor dr. Sead Avdić, poznat je bosanskohercegovačkoj političkoj javnosti. Već je bio predsjednik/zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta Bosne i Hercegovine ali se, također, okušao i u bh.diplomatiji kao ambasador Bosne i Hercegovine u Indiji.

Pored toga, bio je i predsjednik UNESCO komisije u Bosni i Hercegovini. Političke prilike u našoj državi su mu, itekako, poznate a sve to bio je razlog da prof.dr. Avdić, na izborima 2020.godine, pokuša pomoći svojoj lokalnoj zajednici, kandidujući se za najodgovornoju funkciju u Tuzli.

Ispred stranke BPS, na predstojećim izborima. prof.dr. Avdić kandidovan je za gradonačelnika Tuzle pa će građani Tuzle, pored opcije ispred SDP-a, te opcije SDA/DF/SD, imati i treću glasačku varijantu - prof.dr. Seada Avdića iz BPS-a.

Danas u univerzitetskim vodama, prof.dr. Avdić bi mogao biti magnet za one glasače koji traže "treću BiH" - ne onu koju oličava njena desniučarska vlast, kao niti onu koju predstavljaju ljevičari koji plove uz vlast već desetak godina.

Izvor: 
BNN.BA