Mektić hoće da 2.000 migranata smjesti u Sarajevo

Podvaljena politika

Mektić hoće da 2.000 migranata smjesti u Sarajevo

06.12.2019 - 11:52
Politika

Odlazeći ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić iz SDS-a, dogovorio se sa premijerom USK-a da migrante sa područija Bihaća (Vučjak) premjesti u Sarajevo, u kasarnu Blažuj koja nema dozvolu za upotrebu, renovira se i nema odobrenje za takvu upotrebu. Odakle Mektiću ideja da migrante iz Bihaća seli u Sarajevo? Bez sumnje dio je to SDS-ove i SNSD-ove politike po kojem su migranti, jer su iz muslimanskih zemalja, isključivo bošnjačko pitanje dok je, recimo, raspodjela PDV-a (iako dolazi većinom od Bošnjaka) odjednom zajedničko pitanje koje treba "pravedno raspodjeliti".

Problematiziranje migranata kao isključivo bošnjačke brige, govori o podijeljenosti BiH sa jedne, te o istosti politika SDS-a i SNSD-a sa druge strane a kada su u pitanju Bošnjaci ali i Bosna i Hercegovina. Mektić, Milorad Dodik i ekipe oko njih htjeli bi da od države Bosne i Hercegovine uzimaju pozicije, plate, skupa auta, prihode i sl, ali ne bi htjeli da preuzmu dio obaveza. Posebno licemjeran potez Mektića da migrante iz Bihaća uputi ka Sarajevu, nalazi se u činjenici da su upravo srpski kadrovi, iz Ministarstva sigurnosti, DGS-a, policije RS-a, dopustili desetinama hiljada migranata da uđu u BiH preko granice Srbije i BiH.

Ova podvaljena politika Mektića i družine novi je udar na državu BiH i Bošnjake, te perfidna politika kojim se državni problemi adresiraju Bošnjacima, a državne blagodati se "ravnopravno dijele". To predstavnici Bošnjaka u vlasti ne bi smjeli dopustiti.

Izvor: 
BNN.BA