Kakva BiH i Evropa: Ovo smo mi napravili od jezera Modrac!

Smeće ostaje kod nas, neće u EU

Kakva BiH i Evropa: Ovo smo mi napravili od jezera Modrac!

19.07.2019 - 09:24
BiH

Sram nas bilo! Ovo sam danas zabilježio na jezeru Modrac! Ovo nije posljedica globalnog zagrijavanja, ovo je posljedica našeg mentaliteta. Postali smo gori od najgorih parazita. Čudimo se kad nam priroda uzvrati. Ne vraća ona jadna ni 1 % koliko zapravo zaslužujemo. Fuj. Paraziti, napisao je na svom Facebook nalogu kamerman RTVTK Nijaz Bašić koji je autor fotografija sa jezera Modrac. 

I zaista od "mora smeća", kako nazivaju kilometarske nakupine smeća u rijeci Drini, preko do temelja i sistematskih uprljanih rijeka Bosne i Vrbasa, Une i Save, do uništavanja jezera Modrac i Jablaničkog jezera, kao i na stotine drugih eko ljepota u našoj zemlji, samo svjedoče domaćoj nekulturi, primitivizmu koji država ne kažnjava.

Ako postoji ijedan specifikum Bosne i Hercegovine u Evropi, to bi trebale biti naša čista zemlja, čiste šume i čiste vode. Ali, sa druge strane, ako postoji ijedna "stvar" koju bosanci sistemtski uništavaju, bez milosti i ikakvog osjećaja, to su onda zemlja, voda i šume koji u BiH postaju deponije isključivo zahvaljujući našim ljudima. Država će ovo, čim prije, morati kažnjavati jer ovim se uništava i sadašnjost i budućnost - možda za sva vremena. 

Izvor: 
BNN.ba