Izetbegović: Nisam otišao na biro, ima se ušteđevine, ali sam siromašan za predsjednika

Predsjednik SDA o prijavi na biro koju je najavio

Izetbegović: Nisam otišao na biro, ima se ušteđevine, ali sam siromašan za predsjednika

11.09.2019 - 21:07
Politika

"Naravno da nisam otišao na biro, ali sam bio čovjek bez posla. Par mjeseci sam bio čovjek bez plaće. Ima se nešto ušteđevine, nisam siromašan i imam sve što mi treba. Pristojno živim, ali za predsjednika jesam siromašan", izjavio je Bakir Izetbegović u intervjuu za N1.

Novi komesar za proširenje EK, šta može donijeti za BiH?

"Treba im dati šansu. Ono što Orban govori i hrabri Dodika, ne ulijeva optimizam. EU i zemlje koje je čine će raditi samo ono što je njihov interes. Ja mislim da je im je interes jedinstveno tržište, moneta, snage. Ovako razbijeni na male zemlje..", smatra Izetbegović.

NATO budućnost BiH? Da li je realno da BiH postane članica NATO-a uprkos protivljenju RS? Ivanić rekao da će "veliki" odlučiti o tome?

"Vjerovatno je Ivanić upravu. Uvijek se i volja velikih usmjerava odlučnošćču lokalnih ljudi. Ako mi nešto hoćemo i ne popustimo onako kako nismo popustili 92, 93 i 94 kada su nam uveli embargo. Preda mnom je Owen govorio mom ocu "Don't dream dreams" da će doći do NATO udara pa smo ih dočekali", istakao je lider SDA i bivči član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Izvor: 
BNN.BA/N1