HDZ pobjedio na izborima u Hrvatskoj: Restart podbacio, Škoro u Saboru

Rezultati

HDZ pobjedio na izborima u Hrvatskoj: Restart podbacio, Škoro u Saboru

05.07.2020 - 21:29
Politika

Iz DIP-a osvježavaju rezultate svakih 15 minuta.  Nakon 30 posto obrađenih podataka HDZ ima 69 mandata, Restart 44, Škoro 15, Most 6, Možemo 4, Reformisti i HNS su narasli na dva mandata, a Pametno 1. Prvobitno je javljeno da HDZ ima 71 osvjen mandat.

Predsjednik HDZ-a oko 20.30 stigao je u stožer HDZ-a, a doček je bio euforičan. Uzvanici su mu pljeskali gotovo cijelu minutu. S druge strane u koaliciji Restart vlada, prilično, depresivna atmosfera, Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, razmišlja i o ostavci.

Davorko Vidović nije želio špekulirati o tome hoće li Bernardić podnijeti ostavku.

 - Nemojte mene pitati... Ovo je daleko ispod mojih očekivanja, čini se da su građani zadovoljni kako žive, ne mogu drugačije objasniti ovakav rezultat. Mi očito nismo uspjeli "protuliti svoju poruku" - rekao je Vidović i dodao da moraju prvo prespavati noć.

Zlatko Komadina rekao je da Davor Bernardić nije raspoložen i da osjeća odgovornim zbog rezultata. Sutra u 10 sati imat ćemo sastanak predsjedništva SDP-a, najavio je Komadina.

 - Pošteno rečeno, išao sam ga malo ohrabriti. Neka bitna greška u kampanji nije se napravila. Za sve nas je ovo iznenađenje, naši birači su u većoj mjeri ostali doma - rekao je Komadina u izjavi za Novu TV.

 - (Bernardić) razmišlja o ostavci, ali ostavka se ne daje u afektu. Ne bih zazivao noćas kao što rade neki kolege. Bolje da su pomogli u kampanji nego što traže glave - kazao je Komadina, dodajući da su svi u vodstvu stranke odgovorni za izborni rezultat.

Na kraju, Domovinski pokret, Miroslava Škore, po izbornim rezultatima je, trenutno, treća politička snaga u hrvatskom Saboru. Moglo bi se kazati da su rezultati za Sabor, ipak, bili iznenađujući.

Izvor: 
BNN.BA/Jutarnji.hr