Ejubović zaposlio snahu, zeta i sestrića na općinske jasle

Zapošljavanje familije kao “politika”

Ejubović zaposlio snahu, zeta i sestrića na općinske jasle

01.09.2016 - 08:19
Politika

Još uvijek aktuelni načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović vise od decenije vlada ovom općinom što je, očito, uticalo na njegovu slobodnu volju prilikom odlučivanja te je, tako, njegova familija uredno dobila zaposlenja u Hadžićima i to na općinskim budžetskim jaslama. 

Od Ejubovićeve sestre sin je, tako, zaposlen kao šef računovodstva hadžićke budžetske firme “Komunalac” oko kojeg se, inače, vrti veliki dio finansijske stranačke politike u ovoj općini i gdje su se događale razne zanimljive transakcije. Očito da je dobro finansijsko stajanje firme “Komunalac” uticalo i na odluku da se unutar tog preduzeća, “slučajno”, zaposli i Ejubovićeva svastika koja je nasal svoje mjesto pod budžetskim suncem općine Hadžići.

Također i Ejubovićev zet pronašao je svoje zaposlenje u općini Hadžići i to, također prema saznanjima BNN-a u firmi “Komunalac” koja je očito općinska, privatna “kasica-prasica” za podobne kadrove i članove Ejubovićeve familije.

Međutim i predsjednik Nadzornog odbora “Komunalca” u Hadžićima Mensur Čović potrudio se da njegov rad u u ovom općinskom preduzeću ne ostane bez traga pa je tako, Čović, uspio u “Komunalcu” zaposliti sopstvenog sina. Inače Čović je Ejubovićev pomoćnik u općini Hadžići pa je “razumljiva” njihova dobra saradnja područiju “Komunalca”.

Da li će ovakva “politika” potpunog privatiziranja državnog i javnog dobra u private svrhe ostaje da se vidi na predstojećim izborima na kojima će građani Hadžića kazati da li podržavaju ovavko ponašanje ili ga, pak, osuđuju.

Izvor: 
BNN.BA