Dodik: BiH neće u NATO dok se pita SNSD

Član Predsjedništva BIH i predsjednik SNSD-a

Dodik: BiH neće u NATO dok se pita SNSD

11.09.2019 - 07:39
Politika

BiH neće u NATO, sve dok se o tome pita i SNSD, kaže Milorad Dodik. Dodaje kako neće pristati na NATO integracije iako "sarajevski političari" tim uslovljavaju formiranje Savjeta ministara. To što Bakir Izetbegović prijeti da će partnere zato možda potražiti u SDS-u i PDP-u, i što u tim strankama takve izjave prihvataju raširenih ruku, Dodika ne čudi mnogo - prenos ATV izjave Milorada Dodika date u sinoćnjem intervjuu.

"Evo ih tamo, sjede s njima, gluvare već četiri godine, ništa ne rade. U prvoj godini su kao nešto najavljivali, a onda su tri godine sjedili. Napravili su ozbiljnu štetu. Ako je neko spreman na to, ali to je jedna apstraktna matematička mogućnost", rekao je Dodik govoreći o članovima SDS-a i PDP-a koji su, još uvije, u tehničkom sazivu Vijeća ministara BiH.

Na sve opstrukcije iz Sarajeva će Srpska svakako imati odgovor, podvlači Dodik. Narodna skupština će, tvrdi, staviti tačku na mnoge priče koje potežu, kako političari iz Federacije BiH, tako i međunarodna zajednica. Jedna od njih je, kaže za ATV Milorad Dodik, i ona o bonskim ovlašćenima. Neka od tih pitanja će biti sadržana i u političkoj platformi koju će SNSD predložiti parlamentu Srpske. Glavni odbor stranke će platformu razmatrati već 18. septembra.

Izvor: 
BNN.BA/ATV