BPS: Mostarski statut treba osloboditi grad od isključivog vladanja samo dvije stranke

Stav opozicije

BPS: Mostarski statut treba osloboditi grad od isključivog vladanja samo dvije stranke

20.06.2020 - 07:28
Politika

BPS pozdravlja dogovor da se održe izbori u Mostaru te da se "mostarsko pitanje" rješava demokratskim sredstvom - glasanjem, a ne da se, kao do sada, Mostar drži kao "žirant" za raskusuravanje politika na višim nivoima - saopćeno je iz ove Stranke.

 

- Smatramo da Statut Grada Mostara, kao je dogovoren, ne može biti realizovan jer je potrebno da se u njega više inkorporiraju elementi koji će čovjeka osloboditi pretjeranog političkog uticaja na sve sfere života. S tim u vezi BPS će, kao stranka koja će participirati u budućem radu Gradskog vijeća Mostar, tražiti izmjene koji u epicentar Mostara stavljaju funkcionisanje grada i slobodu čovjeka od pretjeranog upliva politike - poručuje BPS i zaključuje:

- BPS će, svakako, dati svoje prijedloge za izmjene Statuta Grada Mostara te ćemo, u dogovoru sa ostalim stranakma opozicije, dogovarati paket mjera za koje ćemo se zalagati unutar Gradskog vijeća Mostara. "Treći" Mostar, odnosno onaj koji nije u isključivoj vlasti dvije stranke, bit će naša osnovna politika u izborima za Mostar jer upravo takva politika daje prostor za slobodu grada i čovjeka od ekskluzivnog i isključivog vladanja Mostarom.

Izvor: 
BNN.ba / BPS