"Bijeg" od korona virusa, Sarajlije utočište pronašle na planini Igman

Odgovorno ponašanje građana u vanrednim okolnostima od iznimne je važnosti

"Bijeg" od korona virusa, Sarajlije utočište pronašle na planini Igman

21.03.2020 - 17:02
Politika

Uslijed najavljenih pooštravanja mjera pri spriječavanju širenja korona virusa (COVID-19), Sarajlije su svoje utočište i "bijeg" od ovog virusa pronašli na planinama nadomak Sarajeva.

Boravak na planini na čistom zraku najbolji su recept za mentalno i tjelesno zdravlje. Vodeći se time, Sarajlije su, brže bolje, pohrlile da svoje slobodno vrijeme provedu na otvorenom, na planinama nadomak Sarajeva.

Kao "bijeg" od korona virusa i vanrednih okolnosti koje su zadesile Bosnu i Hercegovini, ali i cijeli svijet, građani Sarajeva iskoristili su da vrijeme provedu u prirodi. Tako se na jednoj od sarajevskih planinskih ljepotica, planini Igman, skupio znatan broj Sarajalija koji su došli da vrijeme provedu zabavljajući se, roštiljajući, sa svojom porodicom i prijateljima.

I ništa tu ne bi bilo neobično da, u cilju suzbijanja širenja korona virusa, nije doneseno niz mjera zabrana, među kojima je i zabrana masovnih okupljanja. Ono što stručnjaci navode jeste da je spriječavanje mobilnosti građana glavni "lijek" protiv širenja COVID-a 19, zbog čega je danas najavljeno i pooštravanje mjera. Podsjećamo, odgovorno ponašanje građana i njihova svjesnost o situaciji u kojoj se nalaze, izuzetno je važno. Apel građanima da se ostane kod kuće, jedna je od mjera koja je preporučena, dok su nadležni organi najavili i uvođenje policijskog sata. 

 

 

 

Izvor: 
BNN.ba