Hadžiomerović: Kako li se danas osjećaju, Komšićevi prevareni birači!?

Put u vlast istovremeni je put u propast stranke koju vodi

Hadžiomerović: Kako li se danas osjećaju, Komšićevi prevareni birači!?

28.03.2019 - 10:25
Kolumne

Demokratska fronta frontalno juriša u koaliciju sa SDA! Poslije višemjesečnog prenemaganja, nakon svih izgovorenih laži, providnog muljanja, gadljive demagogije, Željko Komšić otkrio je karte i istrčao na (zeleni) teren. Dobar poznavalac zamršenih političkih relacija u sarajevskom političkom podzemlju tvrdi kako je Bakir Izetbegović bio poprilično velikodušan tokom pregovora sa vlasnikom DF-a. Lukava strategija se isplatila. Što bi rek'o Milorad Dodik, bošnjačka reprezentacija je kompletirana!

Bakir Hadžiomerović

Piše: Bakir Hadžiomerović

Nije ovo premijerno, ali jeste treće Komšićevo sađenje tikvi sa strankom muslimansko-povijesnog kruga. Da se ne zaboravi, davne 2010. godine bivši potpredsjednik SDP-a najglasniji je zagovornik koalicije sa SDA.

Nakon što su Zlatko Lagumdžijai Sulejman Tihić prekinuli ljubavnu avanturu, Komšić napušta Partiju, a vjernost svojim tutorima najčešće dokazuje kroz Dom naroda FBiH, gdje DF-ovi delegati redovno ispunjavaju naloge Bošnjačkog kluba, kojim suvereno rukovodi i pravedno komanduje nepravedno zapostavljeni Amir Zukić. Tada je sklopljen i savez DF-SDA u Unsko-sanskom kantonu. Čvrst „kano klisurine“!

Drugu postizbornu koaliciju sa SDAKomšić pravi početkom 2015. godine. Poslasticu će tek predstavljati podatak da je samoprozvani borac za građansku BiH tokom kratkih pregovora HDZ-u isporučio apsolutno sve entitetske pozicije predviđene za kadrove iz hrvatskog naroda. Sebe će, razumljivo, privremeno zbrinuti u Državnom parlamentu, u kojem, zna se, za četiri proljeća, četiri ljeta, četiri jeseni i četiri zime nije prozborio niti jednu jedinu riječ.

Pošto se furiozno vratio u Titovu 16, Komšić će i treći put prigrliti SDA. „Ta stranka ga je održala, njojzi hvala“, šapuću ovih dana čak i najodaniji članovi DF-a. Međutim, niko se ne usuđuje predsjedniku u lice reći da je ovog puta uneredio i šefa i stanicu.

Posebno je, stoga, licemjerno Komšićevo p(r)ozivanje ljevičara na ujedinjenje.

Kamo puste sreće da je barem zrno rasute energije u razvaljivanju bh. socijaldemokratije, SDA-ov mali od kužine uložio u društveno korisne poslove. Pravo pitanje, dakle, glasi: Kako li se danas osjećaju Komšićevi prevareni glasači?

Izvor: 
BNN.ba / Avaz.ba